Firmaidræt Køge tager prisen som "Årets forening"

1. juli 2017

Firmaidræt Køge er gode på både hjemmebane og udebane. Det er en forening med en hel bank af frivillige og en lang række aktiviteter og partnerskaber i Køge. Nu er de kåret som Årets forening på formandsmødet for alle foreninger i Dansk Firmaidrætsforbund.

Det plejer at være dem, der deler præmier ud til f.eks. fodboldturneringen og Bike & Run Stafetten, men lørdag den 16. april 2016 var det bestyrelsens tur i Firmaidræt Køge til at modtage hæder.

Idrætsorganisationen Dansk Firmaidrætsforbund havde valgt at kåre Firmaidræt Køge til Årets forening 2016.  

Kåring af Årets forening 2016

"Firmaidræt Køge er en innovativ og fantastisk positiv forening, hvor der altid er glæde, hjælpsomhed og smil på læben til alle, der kommer forbi, hvad enten de er medlemmer, ledere eller gæster," siger formand for Dansk Firmaidrætsforbund, Peder Bisgaard. 

Firmaidræt Køge har i dag 5120 medlemmer og en lang række aktiviteter for byens borgere. Det er f.eks. Danmarksstafetten, bowlingturneringer og aktiviteter for erhvervsskolerne. 

Foreningen har i flere år været tovholder på Køge På Vægten og samarbejder med bl.a. plejecentre, patientforeninger, andre foreninger og Køge Kommune om aktiviteter. 

Forkæler de frivillige

Og så har foreningen en hel bank op med frivillige, men det er også et godt sted at være frivillig, mener forbundsformand Peder Bisgaard.

"Foreningen har en ansvarlig for de frivillige, som forkæler dem. Han inviterer til bl.a. rødvinspetanque og golfarrangement med stegt flæsk og persillesovs. Og så har han tjek på alle de frivillige i deres frivillighedsbank, som vokser hele tiden." 

Foreningen gør et stort stykke arbejde i Ravnsborghallen, som foreningen ejer sammen med kommunen. Men det er ikke kun på hjemmebanen, at de imponerer. Foreningen er også aktive i Dansk Firmaidrætsforbund og deltager i flere projekter på landsplan, hvor de deler ud af deres erfaringer til andre af landets firmaidrætsforeninger f.eks. om hvordan Firmaidræt Køge lykkes med at etablere partnerskaber. 

Firmaidræt Køge modtog sammen med titlen som Årets forening "Ejgon Bertelsens Mindepokal", ligesom Køge-foreningen kan invitere alle medlemmer på en aktivitetsdag for hele foreningen.

Firmaidrøt Køge - Årets forening 2016

Af Kir Klysner
Kilde: Dansk Firmaidræts Forbund