Petanque

 

Kære Petanque- og Bowls-venner
 
Pga. den berømte pandemi bliver der startet hyggepetanque op både mandag og onsdag fra og med mandag den 29/3 2021 kl. 17.

Det foregår på petanquebanerne ved Ravnsborghallen.

Mvh Allan
Tlf.: 22 33 60 08

 

Petanque
 
Grus under fødderne og kam om at kaste tættest på "grisen" - det klassiske petanque spil giver gode oplevelser ude i det fri
.

Du, dine kolleger og jeres familier kan spille med i Firmaidræt Køges holdturnering. Et hold kan bestå af enten 2 eller 3 spillere.

Hvor og hvornår

Petanquebanerne foran Ravnsborghallen.
Der spilles onsdage kl. 17.00 - 19.00.

Første gang den 29. april 2020.

Pris

Kr. 700,- pr. hold pr. sæson.

Indbetalingskort sendes ud efter tilmelding.

Sæson

Ultimo april - september

Tilmelding og information

Allan Klingsted
Tlf.: 22 33 60 08
E-mail: bondue@godmail.dk 

 

Hent brochure for 2020 her

Allan Klingsted
Næstformand

Fakta

Petanque (udtalt på fransk: petãk; eller occitansk: peˈtaŋkɔ) er et boldspil, hvor målet er at kaste ens petanquekugler så tæt som muligt på en lille trækugle (grisen).

Spillet spilles normalt på en hård sand- eller grusbane, men kan også spilles på græs. Spillet er i familie med boccia og spilles både som et underholdningsspil om sommeren og som decideret sport.

Petanque er især populært i det sydlige Frankrig, hvor der findes hele 480.000 registrerede spillere, som deltager i deciderede turneringer.

En Petanquekamp spilles af to dystende hold. Hvert hold består af 3 spillere med hver 2 kugler (triple), eller 2 spillere med hver 3 kugler (double). Det ene hold starter kampen med at kaste målkuglen (grisen = cochonnet) ud i en afstand af mellem 6 og 10 meter.

En spiller fra dette hold skal så forsøge at kaste sin kugle så nær grisen som muligt. Det er nu det andet holds tur, indtil de har en kugle nærmest grisen. Når alle 12 kugler er kastet har et af holdene point efter, hvor mange kugler de har nærmere grisen end modstandernes nærmeste kugle. En ny runde kan derpå påbegyndes. En kamp spilles til 13 point.

Kilde: WikiPedia